Nissim Men, city portraits

Nissim Men is gefascineerd door de oude Hollandse steden. Als beeldend kunstenaar en fotograaf (uit Israel) brengt hij meerdere dimensies van een stad samen in een tweedimensionaal beeld. Het verleden, het heden, de architectuur en de bezienswaardigheden voegt hij samen tot een portret dat de sfeer van de stad uitdraagt
Citys-Portraits are digital photographic compositions, which envision and explore the cultural layers and history of a city.  They create a contemporary portrait of a city’s unique character, while shifting the borders and boundaries of Art, by redefining what constitutes a vision of history and a city’s self image.  These portraits describe a walk in the city; they create the active dimension of multiple focal viewpoints, instead of viewing the city from one place.
Past, present and future are in one vision, which encompassing architecture, art, symbols, historic events, cartography and city archives. A multi-dimensional journey is transformed into a two-dimensional image.

City portrait Amsterdam

 

City portrait Köln
City portrait Köln

 

NL

Nissim Men (1960) is geboren in Tel Aviv, Israel, maar woont en werkt sinds 1989 in Amsterdam. Hij heeft fotografie gestudeerd aan de Academy of Art and Design Bezalel in Jeruzalem.
Zijn specialiteit is het creëren van City-Portraits. Digitale, fotografische composities waarbij de culturele en historische lagen van een stad nader beschouwd en onderzocht worden. Met als resultaat een eigentijds portret van een stad, waarin het unieke karakter van een stad tot uiting komt.
Deze portretten zijn als een wandeling door de stad, gezien vanuit verschillende oogpunten, zowel letterlijk als figuurlijk. Verleden, heden en toekomst in één beeld, waarin architectuur, kunst, symboliek, historische gebeurtenissen, cartografie en stadsarchieven verwerkt zijn. Een multi-dimensionale reis vertaald naar een tweedimensionale prent.
Terwijl hij de stad fotografeert voelt hij zich klein, opkijkend tegen de grote stadselementen. Later, in zijn digitale studio voelt hij zich een reus die de stad herschikt. Het eindresultaat zweeft tussen werkelijkheid en surrealisme.
Nissim is met name gefascineerd door de oude Hollandse steden: de menselijke schaal, hun schoonheid en de relatie tot het water. Zo heeft hij onder andere de volgende steden uitgewerkt: Rotterdam, Amsterdam, Utrecht, Den Haag, Leiden, Maastricht en Delft, maar ook plaatsen als Athene, Boedapest en Londen.
Regelmatig vult hij zijn digitale uitzichten aan met markante, nieuwe elementen in het stadsbeeld.
De edities zijn gesigneerd, genummerd en gedateerd door Nissim Men. De oplage is maximaal 24 afdrukken (soms in verschillende formaten).

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.